Veelgestelde vragen

 

 • Wanneer start de bouw en wanneer worden de woningen opgeleverd?

  Op dit moment bevindt het project zich nog in de fase die bestemmingsplanprocedure heet. Dat houdt in dat er bij de gemeente een wijziging van het bestemmingplan wordt aangevraagd. Nadat deze akkoord is, moet er een omgevingsvergunning aangevraagd worden. Vervolgens kan er gestart worden met de bouw. Naar verwachting zal de start van de bouw in 2023 plaatsvinden en waarna oplevering in 2024 gepland staat.

 • Wat zijn de verkoop en verhuurprijzen van de appartementen?

  De verkoop- en verhuurprijzen zijn altijd afhankelijk van de marktprijzen. Marktprijzen zijn prijzen die op dat moment in een bepaalde regio voor een appartement worden betaald. Omdat nog niet duidelijk is wat de markprijzen op het moment van verkoop zijn, kan op dit moment nog niet vastgesteld worden wat de verkoop- en verhuurprijzen van de appartementen zijn.

 • Is het mogelijk om zorg te krijgen als ik in een van de appartementen woon?

  Ja, dit is mogelijk. Vanuit de zorglocatie Beth-San, wordt er ook thuiszorg geleverd in Moerkapelle. Een medewerker van Cedrah komt dan thuis bij u langs om zorg te bieden. Daarnaaast biedt Cedrah de mogelijkheid om personenalarmering te gebruiker. Een medewerker van Cedrah reageert dan op de alarmering.

 • Wanneer zal de toewijzing van de appartementen zijn en hoe zal dit verlopen?

  De belangstelling voor dit complex is erg groot. Nu de plannen concreter worden en er inmiddels beelden van het ontwerp bekend zijn, merken we dat de lijst met belangstellenden nog altijd groeit. Uiteraard willen we het traject van toewijzing transparant laten verlopen. Vanuit het gehouden woonbehoefteonderzoek weten we wie er meegedaan heeft met dit onderzoek. Onder deze mensen van ‘het eerste uur’ willen we dan ook een voorinschrijving uitzetten als we op een bepaald moment de verhuur en verkoop op gaan starten. Ook dan kan het zijn dat er meerdere mensen in aanmerking willen komen voor een bepaalde woning. Als dat het geval is, overwegen we om de definitieve toekenning van een bepaalde woning bijvoorbeeld middels een loting via een onafhankelijke notaris te laten verlopen.

 • In het appartementencomplex bevinden zich huur en koopappartementen. Hoe wordt het gezamenlijke onderhoud en bijvoorbeeld de schoonmaak geregeld?

  Als u een appartement koopt, dan koopt u het zogeheten appartementsrecht. Dat betekent dat u samen met de andere appartementseigenaren eigenaar bent van het gebouw. Om dit goed te organiseren, wordt er een Vereniging van Eigenaars (VvE) opgericht. Iedere eigenaar van een appartement is lid van deze vereniging. De VvE zorgt voor voldoende geld voor bijvoorbeeld het onderhoud, het schoonmaken van de gemeenschappelijke ruimte en het wassen van de ramen. Huurt u een woning van Cedrah? Dan vertegenwoordigt Cedrah het huurappartement binnen de VvE.

 • Waarom zou ik ervoor kiezen om in een nieuwbouwappartement van Cedrah in Moerkapelle te gaan wonen?

  Moerkapelle heeft een zeer landelijk karakter. Binnen een paar minuten lopen bent u buiten de bebouwde kom en kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de polder en heerlijk wandelen langs de Rotte. Daarnaast is Moerkapelle een dorp met een eigen identiteit, waar men elkaar kent en betrokken is op elkaar. In het dorp zijn verschillende kerken van de gereformeerde gezindte aanwezig onder andere de Gereformeerde Gemeente, de HHK en de PKN. Dit maakt het bezoeken van de kerkdiensten en kerkelijke activiteiten eenvoudig.

Wilt u meer weten?

Voor vragen over dit project kunt u contact opnemen met projectleider wonen Hermen van Driel via 088 - 587 00 55 of wonen@cedrah.nl.

 

Cedrah 088 - 587 00 55 Contact opnemen
Cedrah

Cedrah biedt in Zeeland en Zuid-Holland wonen, zorg en diensten aan ouderen die bewust kiezen voor een organisatie met een reformatorisch identiteitsprofiel. We bieden kwalitatief hoogwaardige zorg en persoonlijke aandacht. Onze medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers stimuleren en ondersteunen de klant om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.

Lees meer